Áder János Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából, Kaposvár város és Somogy megye érdekében végzett több mint két évtizedes példaértékű munkája elismeréséül a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Polgári Tagozatát adományozta Juhász Tibor volt kormánymegbízottnak, Kaposvár Megyei Jogú Város volt alpolgármesterének.

Az elismerő címet ma adta át Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára Juhász Tibornak. A Somogy Megyei Kormányhivatal Címertermében rendezett átadóünnepségen részt vett Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Szita Károly Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere is.

Juhász Tibor a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán okleveles építészmérnökként végzett. Ezt követően építő, tervező cégeknél vállalt feladatai mellett építész szakmai szervezetekben tevékenykedett, majd Barcs város főépítésze lett. Közéleti tevékenységet a rendszerváltás kezdetétől vállalt. Kaposvár képviselő-testületének 1990-től tagja, 1994-től négy éven át a Városfejlesztési Bizottság tanácsnoka, majd 1998 és 2010 között a város főállású alpolgármestere és 2002-ig képviselője volt a Somogy Megyei Önkormányzatnak.

"Alpolgármesteri tevékenységét a rá jellemző precizitással és elhivatottsággal végezte, elsősorban a műszaki-beruházási terület felügyeletét látta el, s munkájával hozzájárult az abban az időszakban megvalósult fejlesztések létrejöttéhez is, amelyek fontos elemei a mai Kaposvár városképének.

Juhász Tibor a kormányhivatalok 2011-es megalakulása óta 2014. június 30-i nyugdíjba vonulásáig vezette a Somogy Megyei Kormányhivatalt. Nevéhez fűződik a magyar területi közigazgatás egyik legnagyobb átalakításának Somogy megyei levezetése, a területi dekoncentrált szakigazgatási szervek integrációja, a megyei önkormányzat konszolidációja, valamint a nyolc Somogy megyei járás kialakítása és a járási hivatalok megalakítása. Kormánymegbízottként arra törekedett, hogy az általa vezetett intézményekben megvalósuljon a hatékony, állampolgárbarát közigazgatás" - írta közleményében a Somogy Megyei Kormányhivatal.

Címkék: kormánymegbízott, Juhász, Áder, alpolgármester, kormányhivatal, Somogy, politika, Kaposvár