Szita Károly polgármester a kosárlabda, a vízilabda, a férfi és a női röplabda csapatok vezetőinek gratulált az elmúlt szezonban elért eredményekhez. A város a futball klubot is hozzávéve tavaly több mint 233 millió forinttal támogatta a sportegyesületeteket. A Rákócziról szóló döntést későbbre halasztották. A tavalyi támogatásokat nem csökkentve, a következő idényre 105 millió forintot kapott a másik négy egyesület, bár a polgármester szerint ez nem mehet már sokáig így.

- Teljesen új alapokra kell helyezni a város sportfinanszírozási rendszerét, mert a mostani tarthatatlan. Gyakorlatilag ma a kaposvári sport fenntartója az önkormányzat. Hálás köszönet mindazoknak, akik emellett besegítenek - mondta Szita Károly, a Kaposvár polgármestere.

A Rákóczi futball klub támogatását még júniusban megtárgyalják. Egyelőre csak annyit tudni, hogy minden olyan forinthoz, amelyet a klub saját erőből megszerzett, még egyet hozzátesz az önkormányzat.

Heffer Attilát a megyei kapitány mutatta be a testületnek. Kaposváron született, az elmúlt két évben fonyódi kapitányként dolgozott. Ez idő alatt sikerült a megye legbiztonságosabb területét kialakítania ott. Azt a munkát akarja itt is folytatni. Kölcsönös együttműködést ajánlott.

- Felajánlom azt is, hogyha esetleg a képviselői fogadó óráikon szeretnék, hogy részt vegyek, akkor ennek a lehetőségét megadom, hogy akkor én is halljam, hogy a polgároknak mik a közvetlen panaszai, közvetlen észrevételei a közbiztonsággal kapcsolatban - válaszolta Heffer Attila, városi kapitány-jelölt.

A közgyűlés egyik napirendi pontja volt az idei költségvetés módosítása is. Szita Károly ezzel kapcsolatban azt mondta: a városnak stabil a pénzügyi helyzete, ezért újabb beruházások kezdődnek, illetve a korábbiakat is folytatják amellett, hogy százmilliós lekötései vannak Kaposvárnak.

Címkék: sportegyesületek, június, közgyűlés, politika, rendőrség, Kaposvár