"Nagykövet asszonyok érkeznek kedden a Balatonhoz, a találkozó célja a személyes kapcsolatok kialakítása révén a munka hatékonyságának növelése" - tájékoztatta az MTI-t az Országgyűlés háznagya.

Mátrai Márta, a találkozó kezdeményezője az MTI-nek elmondta, hogy a programnak köszönhetően közvetlen, személyes kapcsolat alakulhat a magyar törvényhozás, valamint a női nagykövetek által vezetett országok budapesti külképviseletei között, emellett a diplomaták szakmai és személyes támogatást kapnak tevékenységükhöz.

Hozzátette: a nagykövetek Balatonfüredre és Tihanyba látogatnak. A programot a külügyminiszter házastársával, Szijjártó-Nagy Szilviával közösen szervezték.

H. Szabó Sándor felvétele
H. Szabó Sándor felvétele

"A nagykövetek megbeszélést folytatnak Balatonfüred és Tihany polgármesterével és a Tihanyi Bencés Apátság elöljárójával. A félnapos programba bekapcsolódik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki munkaebéden folytat megbeszélést az albán, mexikói, angolai, bolgár, norvég, szlovén, kanadai, palesztin, litván, amerikai, indonéz, portugál nagykövettel, valamint a thaiföldi kijelölt misszióvezetővel" - fejtette ki Mátrai Márta.

Címkék: Tihany, Mátrai, nagykövet, Balaton, politika