Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át a mai napon az új kaposvári kormányablakot. A Somogy Megyei Kormányhivatal törzshivatalának épületében helyet kapott kormányablak, az ország egyik legszebb és leglátványosabb integrált ügyfélszolgálata lett, ahonnan egyetlen ügyfél sem távozhat elégedetlenül, mondta el az ünnepélyes avatóünnepségen Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

null

A Somogy Megyei Kormányhivatal 240 millió forint uniós támogatást nyert „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés” című pályázati kiíráson. A mai napon Kaposváron adták át a második Somogy megyei Kormányablakot.

null

Az ünnepélyes átadáson Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter mellett jelen volt Dr. Mátrai Márta az Országgyűlés háznagya, Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár (Miniszterelnökség), Dr. Neszményi Zsolt a Somogy Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Gelencsér Attila országgyűlési képviselő és Szita Károly Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere.

null

A 13 munkaállomásos új kormányablak a korábbihoz képest közel kétszer akkora alapterületen, több mint 300 négyzetméteren (305,89m2) került elhelyezésre, plusz kettő fotófülke, a posta pont, a szükséges back-office, vezetői iroda/tárgyaló is közvetlenül helyet tudott benne kapni nemenkénti és akadálymentesített külön illemhelyekkel.

A beruházás összköltsége 115 millió Ft. Az új kormányablak az ország egyik legszebb és leglátványosabb integrált ügyfélszolgálata lett. Előnye a közterületi közvetlen kapcsolat, a természetes akadálymentes megközelítés, a tömegközlekedési eszközök közelsége, a nyílt, a világos áttekinthető ügyféltér, a transzparencia.

Címkék: lázár jános, neszményi zsolt, átadó, kormányablak, szita károly, politika, kaposvár