Az idei évben a Bereczk Sándor programban 2 milliárd forint értékben 400 helyszínen újultak meg a járdák, az utak és a csapadékvíz elvezetők. A program tavasszal folytatódik. Akkor a kaposvári vállalkozásokhoz vezető utakat javítják ki. A munkálatok a Kenyérgyár utcával indulnak.

A Hiszünk Egymásban várospolitikai program legfontosabb eleme a munkahelyteremtés elősegítése. Kaposvár az élelmiszergazdaságra, a gépiparra és a turizmusra építheti a jövőjét, mondta Szita Károly. Az alapok elkészítéséhez a gazdasági élet szereplőit kérdezték meg arról, mit szeretnének fejleszteni a következő években, ami növelheti a foglalkoztatottságot. Ezek tudatában hatékonyabban lehet lobbizni jövőben az uniós pályázatok kiírásánál.

Az önkormányzat adatai szerint hatékonynak bizonyult a rend-rendelet is. Több, mint 30 esetben indított a város eljárást azokkal szemben, akik –ahogy ők fogalmaznak- nem tartották be az együttélés írott és íratlan szabályait.

A polgármester szólt az elmúlt hónapokban megvalósult 210 millió forintos kamerarendszer kiépítésről is, amelynek révén már 40 százalékkal csökkent a közterületeken elkövetett bűncselekmények száma.

Címkék: szita, évértékelő, károly, kaposvár, politika