- Munkára és nem segélyre alapuló várost építünk a kaposváriakkal együtt. Meggyőződésem, hogy amíg a piac nem tud minden dolgozni akaró embernek munkát adni, addig ezt az államnak és az önkormányzatnak kell biztosítania - hangsúlyozta Szita Károly a Somogy megyei polgármesterek és jegyzők találkozóján. - Célunk, hogy az évtized végére mindenki dolgozhasson, aki munkából szeretne megélni. Ennek érdekében történik meg az 152 milliárd forint értékű fejlesztéssorozat, amelyet a következő években tervezünk. Ez a város környéki települések életére is hatással lesz, hiszen jelenleg több mint 7000 vidéki ember dolgozik a megyeszékhelyen.

A munkahelyteremtést Kaposvár a turizmusra, a gépiparra és az élelmiszer-gazdaságra alapozza. Ezekhez több ponton is tudnak csatlakozni a somogyi települések. A város gyógynövény programjában például részt vehetnek a zselici falvakban élők is. Az M9-es és a 67-es út, valamint a Budapest-Kaposvár-Gyékényes vasútvonal fejlesztése is hatással lesz a települések életére. 6 milliárd forintból Kaposvár 118 települést érintő új hulladéklerakót és -kezelőt épít, valamint rekonstruálja a szennyvíztelepét.

Mivel a kaposvári kórházba is rengeteg vidéki jár, a kórházfejlesztés is hasznukra van, segítség továbbá az is, hogy a déli tömbben parkolókat épít a város.

- Kaposvár élete, fejlődése szorosan összefügg a somogyi településekével, közös felelősségről van tehát szó. És igaz ez a megye többi városára is: szolidárisnak kell lenniük, hogy a környező falvakban is mindazok dolgozhassanak, akik akarnak - hangsúlyozta Szita Károly polgármester.

Címkék: Szita, munka, politika, kaposvár