2018-ra eltörölné a kormány a munkanélküli-segélyt. A tervek szerint a juttatást fokozatosan csökkentenék, az érintetteket pedig a közmunkaprogramokba vonnák be.

A kormányzati elképzelésekről a közelmúltban a miniszterelnök is beszélt egy budapesti tanműhelyben. Orbán Viktor azt mondta: azt szeretnék elérni, hogy négy év múlva már mindenkinek legyen olyan munkája, amelyből nemcsak megélni, hanem gyarapodni is tud.

A térségi közmunkaprogramokra egyébként jövőre minden eddiginél több pénzt szánnak a döntéshozók. Ugyanakkor az is igaz, hogy a Magyar Tudományos Akadémia egyik tanulmánya szerint a közmunkásoknak mindössze 15-20 százaléka tud később a versenyszférában elhelyezkedni.

A devizahitelek forintosítása után nem lehet magasabb a forinthitel kamata, mint amekkora eredetileg a svájci frank, vagy euróhitel kamatszintje volt a felvétel idején - tudta meg az Index kormányzati forrásból.

2008-ban péládául 6, 6 és fél százalék között mozgott a svájci frank kamatszintje. Tehát van, aki ilyen kamat mellett forintosíthatja hitelét.

A bankokra kötelező kamatplafont hosszabb időre rögzítik, de hogy pontosan mennyire, az adósonként sávosan eltérő lesz.

A rögzítés időtartama öt, négy és három év lehet a hitelből hátralévő futamidő függvényében.

Új szereplő léphet a magyar dohánypiacra. A 444.hu egy, a Miniszterelnökségtől származó dokumentumra hivatkozva azt írja: jövő májustól csak egy központi dohánykereskedelmi ellátótól vásárolhatnak a trafikok.

Az ellátó várható éves nyereségét jelenleg 5-6 milliárd forintra becsülik.

Címkék: dohány, munkanélküli, segély, trafik, kamat, hitel, politika