Ma délelőtt a Városházán tették le a Kaposvári Helyi Választási Bizottság (HVB) tagjai, illetve póttagjai esküjüket. A Közgyűlés döntése értelmében a bizottság tagja Fekete László és Gálosi Vera, ügyvédek, illetve Varga Róbert, nyugalmazott könyvtárigazgató. Póttagnak pedig Csiba Ágota, középiskolai igazgatót és Csillag Attila, közjegyző-helyettest delegálták a képvislők.

Az ajánlásokat szeptember 8-a délután 4 óráig kell összegyűjteni. Egy választópolgár több jelöltet is támogathat.

"300 aláírással, jelöléssel már valaki polgármester-jelöltként felkerülhet a szavazólapra. A képviselővé jelölésnek a szabályai nem változtak, ugyanúgy, mint korábban egy százalék jelölés szükséges" - tudtuk meg Kéki Zoltántól, a kaposvári HVB vezetőjétől.

Kaposváron 12 szavazókörzet van. Egy ilyen kerületben nagyjából 4500 választásra jogosult él. Vagyis az egy százalék, az ebben az esetben 45 körüli aláírást jelent.

Ajánlásokat gyűjtenek a nemzetiségi önkormányzatok képviselőjelöltjei is. Kaposváron most a roma, a német, a lengyel és a horvát kisebbség állt neki az aláírásgyűjtésnek.

Ajánlásokat egyébként majdnem mindenhol lehet gyűjteni. A törvény azonban tiltja, hogy munkavégzés vagy szolgálatteljesítés közben, önkormányzatokon, felsőoktatási és köznevelési intézményekben, valamint egészségügyi szolgáltatóknál, illetve tömegközlekedési eszközön gyűjtsék azokat.

Címkék: ajánl, szavaz, aláír, jelölt, választ, képviselő, önkormányzat, politika