Vannak néhányan a városban, akik nappaliként használják az utcát. Zavarják a gyalogosokat és a lakók nyugalmát. Mások miatt pedig egy egész rendőrőrsnek kell kivonulni a családi összetűzések miatt. Ezt elégelte meg az önkormányzat.

Még februárban határoztak arról, hogy egy munkacsoport részletes szabályozást dolgoz ki arról, hogyan lehetne megszüntetni a jelenséget. Úgy döntöttek: azoktól, akik nem tartják be az együttélés szabályait, megvonják a segélyt.

- Igenis el kell az emberek gondolatában ültetni azt, hogy ha tartom a markomat a közösség felé, hogy segítsen, akkor legalább a közösség szabályait el kell fogadnom - mondta Borhi Zsombor tanácsnok.

null

Ha valaki nem tartja rendben a portáját és az utcából nappalit csinál három hónapra megvonják tőle a lakásfenntartási támogatást.

- Az nem kultúrafüggő, hogy valakik kirúgják a buszváró oldalát. Az nem kultúrafüggő, hogy egész nap kint ülök az utcán fotelben és kanapéban és a tisztességesen munkából hazafelé menő ember kénytelen átmenni a másik oldalra, mert nem mer elmenni. Ez nem kultúrafüggő. Ez rend kérdése. Igenis a rendet érvényre akarják juttatni a kaposváriak - mondta Kaposvár polgármestere.

További szigorítást is kezdeményez Szita Károly. A polgármester parlamenthez fordul segítségért, hogy azokat a támogatásokat is korlátozhassák, amelyek odaítéléséről jelenleg nem a város dönt.

Címkék: közgyűlés, rend, munka, politika