A videót az Együtt társelnöke is megosztotta, ezen háborodott fel a Fidesz. Az ellenzéki pártok többsége szerint azonban a politikusoknak tűrniük kell az efféle akciókat.

Ez az animáció néhány napja került fel az internetre. Bajnai Gordon focizós videóján a labda helyére Orbán Viktor fejét illesztették be a 444.hu hírportál munkatársai. Az Együtt 2014 társelnökének annyira megtetszett az alkotás, hogy Facebook oldalán is megosztotta azzal a kommentál, hogy köszöni a mémipari munkásoknak. A Fidesz ezzel szemben ízléstelennek tartja a stílust, akárcsak a korábbi szobordöntő akcióét.

- Amikor Dopeman a fejet rúgta, akkor Bajnai azt mondta, hogy nem az ízlésének való. Számomra ez kettő dolgot jelent. Azt, hogy Bajnai hazudott, másik, hogy Bajnai egy bunkó - mondta a Fidesz városi elnöke, Dér Tamás.

Annak ellenére, hogy az animációkat Bajnai Gordon megosztotta, a pártját támogató Polgári Szabadság Platform elnöke azt mondja, nem lehet rajtuk számon kérni a videók stílusát.

- Azok a mémek, amik megszületnek az interneten ezek gyakorlatilag ismeretlen szerzőktől, ismeretlen műhelyekben keletkeznek, tehát én ezzel kapcsolatban nem gondolok semmi különöset, az internet népe egyébként mindenkit oszt, aki politikával foglalkozik pártállástól, párttól függetlenül - árulta el a Polgári Szabadság Platform elnöke, Pintér Lóránd.

Az MSZP helyi vezetője szerint senki sem tehet a kampányfilm meghekkeléséről.

- Verseny van a politikai pártok között ez teljesen természetes, hogy a háttérben a szimpatizánsok mennyire szélsőséges megoldásokat alkalmaznak azért nagyon sokszor mi nem tudjuk vállalni a felelősséget - mondta Pintér Attila.

Az LMP szerint pedig, egy politikusnak ezt is tűrnie kell.

- A politika nem angolkisasszonyok találkozója, úgyhogy ezt el kell viselni. Természetesen más a helyzet ha egy aktuális politikai ellenfél állít olyant, vagy tesz olyant politikus társáról, ami a jó ízlés határát súrolja, vagy át is lépi - foglalt állást az LMP városi elnöke, Felder Frigyes.

A Demokratikus Koalíció Kaposváron kampányoló ügyvezető alelnöke azt mondta, nem hiszi, hogy ebben az ügyben bárkinek bocsánatot kellene kérnie.

- Nem tisztem védeni Bajnai Gordont, de igazi nevetséges dolog, teszem hozzá a komplett magyar sajtó nevetett azon, hogy ebben az ügyben a Fidesz országos sajtótájékoztatót hívott össze - tette hozzá a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba.

A jobbikos Kiss Tamás a Fidesszel ért egyet. Nem tartja viccesnek az animációt és szerinte nem a negatív kampányra kellene helyezni a hangsúlyt.

- Mindenképpen muszáj egy bizonyos intelligencia szintet megütni, tehát például ez a gif is, amiről mi most beszélünk, ez úgy gondolom, hogy jelentősen ez alatt az intelligencia szint alatt van - mondta a párt városi elnöke.

Az Együtt-PM-et támogató aktivisták tavaly szeptemberi akciójuk is nagy port kavart. Akkor egy Orbán Viktort ábrázoló szobrot döntöttek le, a rapper, Dopeman pedig focizni kezdett a szobor fejével. Bajnai Gordon akkor azt mondta: ez messze van az ő ízlésétől.

Címkék: bajnai, orbán, fidesz, politika