Ma reggelig alig húszan kérték Kaposváron, hogy az Európai Parlamenti választásokon külföldön szavazhassanak. Az országgyűlési választásokon számuk száz fölött volt. A Nemzeti Választási Iroda eddigi adatai szerint országosan a legtöbben Brüsszelben, Londonban, Münchenben, illetve Bécsben és Csíkszeredán járulnának az urnákhoz.

Az április hatodikai választásokhoz képest eddig az átjelentkezésüket is jóval kevesebben kérték a somogyi megyeszékhelyen.

"Jóval kevesebben jelentkeztek át Kaposvárról, mint az országgyűlési képviselőválasztáson. Akkor ugye meghaladta az átjelentkezők száma az ezret, most pedig 200 alatt vannak, mámint akik Kaposvárról, más településre jelentkeztek át" - árulta el a kaposvári Helyi Választási Iroda vezetője, Kéki Zoltán.

Átjelentkezni és mozgó urnát kérni jövő péntek délután négy óráig lehet. Sem az online, sem a személyes ügyintézést nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni. Egyrészt azért, mert így az esetleges hiánypótlásra, vagy módosításokra sem marad idő, másfelől, ha egyszerre-egyidőben túl sokan próbálnak az interneten intézkedni, akkor az is előfordulhat, hogy az egész rendszer belassul.

Ha valaki időközben meggondolja magát és mégis saját szavazókörében voksolna, az szintén május 23-a 16 óráig kérheti visszavételét a lakcíme szerinti névjegyzékbe.

Címkék: voks, szavazás, választás, politika