A Magyar Gyermek- és Ifjúságvédelmi Szövetségének (MAGYISZ) és a Civil Szervezetek Nemzetközi Konföderációjának (CSZNK) közös delegációja a napokban Erdélybe utazott. Egy Marosvásárhely - Szováta szakmai úton vettek részt.

Civil szervezetekkel találkoztak és megállapodtak abban, hogy idén az erdélyi civil szervezetek részkonferenciája Nagyváradon legyen. Emellett megemlékeztek az ENSZ Gyermeki Jognyilatkozatának 25. évfordulójáról.

Szovátán, ebben a 11 ezer lakosú városkában, a Pro Sovata Alapítvány több szintes épületében helyezték el a 60*80 cm-es gránit emléktáblát.


A gyermekáldozatok emlékéreA gyermekáldozatok emlékéreA gyermekáldozatok emlékéreA gyermekáldozatok emlékéreA gyermekáldozatok emlékéreA gyermekáldozatok emlékéreA gyermekáldozatok emlékére
A gyermekáldozatok emlékére
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A ünnepségen részt vett többek között:  Dr. Schmidt Lóránd, a Maros Megyei Önkormányzat Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság első embere; Portik Antal, a Pro Sovata Alapítvány vezetője, valamint Péter Ferenc, Szováta polgármestere.
 
Az ünnepi beszédet Dr. Orbán István a delegáció vezetője mondta. Az árva gyermekek műsorral kedveskedtek az egybegyűlteknek.

Az ünnepi megemlékezést követő baráti beszélgetésen a Világ Magyarságáról folyt a szó.

Címkék: CSZNK, avat, magyarság, MAGYISZ, árva, áldozat, Erdély, emlék, gyermek, politika