Az ország végleges leszakadásának elkerülése volt a cél a 2010-es kormányváltást követően, mondta Kövér László. Ahogy fogalmazott, az elmúlt hónapok adatai alapján ez sikerült is, hiszen a gazdaság elkezdett növekedni és mintegy 300 ezerrel többen dolgoznak mint 4 évvel ezelőtt. Az Országgyűlés ez idő alatt több mint 700 olyan törvényt alkotott, ami a mindennapokat érintette.

- Ebben volt 20 éves adósságunk törlesztéseképpen az alaptörvény megalkotása, volt a közjogi rendszerünk átalakítására irányuló jónéhány sarkalatos törvény, volt ebben büntető törvénykönyv, polgári törvénykönyv, munka törvénykönyve megalkotása, amire azért nem minden ciklusban szokott sor kerülni - mondta Kövér László.

null

Ezek mellett több száz milliárdos fejlesztéseket hajtottak végre. Köztük a kaposvári kórház 17 milliárdos beruházását, melynek avatóján a házelnök is részt vett.

A vasárnapi országgyűlési képviselő választás kapcsán a házelnök pártállástól függetlenül mindenkitől azt kérte, hogy szánjon a szavazásra idejéből fél órát.

- Kötelességünk dönteni a saját sorsunkról. A nem választás is egyfajta döntés, ami azt jelenti, hogy másokra ruházzuk a mi sorsunkról szóló döntést és hogyha valaki nem vesz részt a választáson, akkor gyakorlatilag szerintem az erkölcsi, politikai jogát is feladja arra, hogy számonkérje azt, ami a következő 4 évben történik az ő nevében - tette hozzá a házelnök.

Kövér László elmondta, az elmúlt hetekben a Fidesz aktivistái több mint 2 millió támogató aláírást gyűjtöttek híveik között.

Nézze meg a teljes beszélgetést:

Címkék: házelnök, kövér, választás, politika