lmp

Szél Bernadett a képviselők vagyonosodási vizsgálatát szorgalmazza: "Teljesen váratlan pillanatokban ne kerülhessenek elő különböző csontvázak az egyes szekrényekből, végre megtisztuljon a politikai elit."

Mint ismeretes legutóbb a Magyar Szocialista Párt volt elnökhelyettese jelenleg is előzetesben van. Simon Gábort adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják. Az időközben lemondott szocialista képviselő ausztriai bankszámláján ugyanis negyedmilliárd forintot találtak a hatóságok. Ezt Simon Gábor vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel, mint ahogyan az összeg eredetéről sem adott eddig elfogadható magyarázatot.

"A politikai elitet rendszeres és kötelezeő vagyonosodási vizsgálat alá kell vetni, egyszerűen évente számoljanak be a politikusok arról, hogy milyen forrásból teremtettek maguknak különböző jószágokat, különböző vagyontárgyakat" - mondta a Lehet Más a Politika társelnöke, Szél Bernadett.

A Lehet Más a Politika társelnöke a vgyonosodási vizsgálatok mellett a szociális gazdaságfejlesztésről, illetve a megújuló energiaforrások arányának növeléséről is beszélt.

Címkék: bernadett, lmp, kampány, szél, politika