Tüntetők várták a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltjét a szálloda előtt.

De nem találkoztak vele. Mesterházy Attila már órákkal a kezdés előtt bement az épületbe. Bent szimpatizánsok fogadták.

Mesterházy beszélt arról, hogy céljuk a várólisták csökkentése és megszüntetése, az áfacsökkentés illetve a gazdasági növekedés beindítása. Szerinte a rezsicsökkentés igazságtalan, ráadásul drágább is a gáz most, mint 4 éve.

- Ha egy számot kéne mondanom, akkor a szakértők ilyesmit számoltak, hogy durván 20-23 forint/köbméter, ennyi forinttal drágább egy köbméter átlagárban, mint amilyen a kormányváltáskor volt - mondta Mesterházy Attila, az Összefogás miniszterelnök-jelöltje.

Tiszta válaszokat várt volna a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje még a fórum előtt. Gelencsér Attila szerint ugyanis az összefogás pártjai annyira széthúznak, hogy nem tudni, egy-, vagy többkulcsos adót akarnak-e, támogatják, vagy eltörölnék-e a GYED extrát. Gelencsér szerint egy biztos: káosz van Mesterházy körül.

- Az-e az igazság, hogy tudja Simon Gábor vagyonának eredetét, hiszen ő beszélt Simon Gáborral és titkolja és sumákol, vagy az az igazság, hogy fogalma sincs hogy mi zajlik a saját pártjában - tette hozzá Gelencsér Attila, a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje.

Erről azonban az MSZP elnöke nem beszélt a fórumon.

Címkék: mesterházy, összefogás, attila, politika, 2014, kaposvár