Ennek a választásnak az egyik tétje az, hogy 25 év után a magyar parlamentbe bekerüljenek a dolgozó emberek, a munkások, a szegényebb rétegek képviselője - ezt akarja elérni Thürmer Gyula és pártja. Biztos munkát, jövedelmet és jövöt ígérnek választóiknak. Munkahelyeket teremtenének, és a magyar vállakozásokat támogatnák azzal, hogy nekik alacsony, valamint kiszámítható adózást biztosítanának. 100 millió forint fellett vagyonadót vezetnének be. A GDP 10-10 százalékát fordítanák az oktatásra és az egészségügyre. Thürmer szerint ők képviselik hitelesen a baloldali értékeket.

- A baloldali összefogás nem baloldali párt. Ez a hatalom megszerzésére irányuló, mindenféle milliárdos útonállókból álló szövetség, ezért mi nem is csatlakozunk hozzájuk - mondta a pártelnök.

Az MSZP-s Simon Gábor ügyéről szólva Thürmer elmondta, nincs szükség ilyen politikusokra és meg kell tisztítani a magyar közéletet tőlük: - Olyat mondani, hogy van 200 millió forintom és azt elfelejetettem véletlenül, gondatlanságból, tudatlanságból, vagy feledékenyséből beírni a vagyonnyilatkozatba, ez enyhén szólva a magyar társadalom nagyrészének a szembeköpését jelenti. -

A választási program mellett a megye egyetlen munkáspárti képviselőjeltjét, Szép Erzsébetet is bemutatta az elnök, aki a barcsi választókerületében indul majd.

Nézze meg a teljes interjút:

Címkék: thürmer, baloldal, munkáspárt, gyula, párt, politika