- az asztalnál ülnek, balról jobbra: Witzmann Mihály, Móring József Attila, Szita Károly, Szászfalvi László, Gelencsér Attila és Jakó Gergely -

A marcali választókörzetben Móring József Attila, Somogyvár polgármestere indul, a barcsiban Szászfalvi László országgyűlési képviselő. A siófoki kerületben Witzmann Mihályra, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnökére lehet majd voksolni, a kaposváriban pedig a Gelencsér Attilára.

A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke szerint az idei választáson múlik az, hogy ne térjen vissza sem a baloldali kormányok elhibázott gazdaságpolitikája, sem az azzal járó megszorítások. Gelencsér Attila azt mondta: "Gyurcsány és Bajnai idején megduplázódott az államadósság, megduplázódott a munkanélküliség, elherdálták a nemzeti vagyont, kilenc évig tartották túlzott deficit-eljártás alatt az országot, megszorításaikkal elszegényítették az embereket, devizacsapdába kergették a családokat."

Éppen ezért további családbarát intézkedésekre, fejlődő gazdaságra, stabil költségvetésre és munkahelyteremtő beruházásokra van szükség a politikus szerint: "Utolsó fillérig visszafizettük a Nemzetközi Valutaalap hitelét, a költségvetés stabil, az államadósság pedig csökkenő pályán van. Nő a bizalom az országgal szemben és rekordot döntött a tőkebeáramlás a tavalyi évben."

fotó: Varga György (MTI)

Címkék: Móring, Witzmann, Szászfalvi, Gelencsér, Szita, politika