Kipróbált emberekkel készül a tavaszi választásokra az LMP. Kaposváron Felder Frigyes szociológust, önkormányzati képviselőt, a barcsi kerületben Kutas Viktor környezetmérnököt, az LMP megyei elnökét indítja a párt. A 3-as számú körzetben Filák Péter, ingatlanértékesítő lesz a jelölt, míg a 4-es számú, siófoki választókerületben Gál Ferenc bábonymegyeri gazdálkodó.

- Varga György (MTI) felvételén balról jobbra: Filák Péter, Felder Frigyes, Schiffer András, Gál Ferenc és Kutas Viktor -

A párt szerint jelöltjeik eséllyel indulnak. A sajtótájékoztatót követően Felder Frigyes a KaposPontnak azt mondta: "Mi egy teljesen más szemléletet, egy teljesen más jövőképet gondolunk. Azt gondolom, hogy a reményt mi jelentjük itt a választóknak."

Hasonló véleményt fogalmazott meg a párt társelnöke is. Schiffer András azt is hozzátette: szerinte a széles körű baloldali összefogásként is emlegetett, közös ellenzéki lista sem nem baloldali, sem nem korszakváltó: "Azért láttuk már 2012-ben tisztán, hogy aki Bajnait választja, az megkapja Gyurcsányt és Kunczét, hiszen ők egy csapat voltak. Bajnai Gordon Gyurcsány Ferenc minisztere volt, ha úgy tetszik Gyurcsány Ferenc köpönyegéből bújt elő 2009-ben. Teljesen világos volt, hogy ez egy érdekszövetség."

Amint arról tegnap beszámoltunk: kedden eldőlt nincs közös ellenzéki lista a Demokratikus Koalíció nélkül, sőt az MSZP után az Együtt-PM is lemondott Kaposvárról: Gyurcsány Ferencék állíthatnak jelöltet a somogyi megyeszékhelyen.

Címkék: Schiffer, Felder, Bajnai, Gyurcsány, LMP, jelölt, lista, képviselő, MSZP, Somogy, politika