A szocialisták megyei alelnöke elpocsékolt milliárdokról és kozmetikázott statisztikákról beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. Harján Dávid szerint kevés a rendőr, ezért a magyar emberek ötöde nem is érzi biztonságban magát.

A sajtóeseményen elhangzottakat a Fidesz kaposvári szervezete közleményben cáfolta és utasította vissza:

"A baloldali kormányok morálisan és pénzügyileg is szétverték a rendőrséget, szemet hunytak a korrupció fölött, nem fizették ki a tűzoltóknak az őket megillető hét milliárd forintot és szétlopták a honvédséget.

Ma létszámában és eszközeiben erősebb a rendőrség, mint a kormányváltás előtt.  3500-zal több rendőr teljesít szolgálatot, és 2400 új rendőrautó segíti az eredményes munkát.

A kormány lakhatással és hamarosan otthonteremtési hitelprogrammal is segíti a rendőröket.  Az elmúlt időszakban nőtt a tiszthelyettesek bére és sok éves rekordot döntött az állampolgárok rendőrségbe vetett bizalma.

Az ország hamarosan elég erős lesz ahhoz is, hogy a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók után a rendvédelmi dolgozók béremelésére is újból sor kerüljön.

A kormány és a törvényhozás emellett minden eszközzel - több pénzzel, életszerűbb és szigorúbb törvényekkel - segíti a közbiztonság javítását, a rendőrség, az ügyészség, az igazságszolgáltatás hatékonyabb munkáját.

2014-ben 10 milliárd forinttal több jut a közbiztonságra. Az új Büntető Törvénykönyvnek köszönhetően ma már nem maradnak büntetlenül a bűncselekmények, és a három csapás törvénynek köszönhetően egy életre a rács   mögé  kerülnek  a  visszaeső,  erőszakos  bűnözők.

A szocialisták kormányzása alatt az állam magára hagyta az embereket és a bűnözőket védte.

A Fidesz azt a politikát vallja, hogy a bűnözőknek börtönben a helye, és ezért mindent meg is tesz."

Címkék: Mszp, korrupció, bűnöző, Fidesz, biztonság, rendőr, politika