Kaposváron a Pártok Házában két irodát is bérelt korábban az Szabad Demokraták Szövetsége. Itt volt ugyanis a megyei és a városi irodájuk is. A tartozásra az épület tulajdonosa, az önkormányzat hívta fel a figyelmet.

SZDSZ


A Kaposvári Polgármesteri Hivatal főtanácsosa, Gelencsér Ildikó a KaposPontnak így nyilatkozott: "az SZDSZ területi iroda a Kaposvár, Szent Imre utca 14 szám alatti, úgynevezett pártok házában bérelt irodahelyiséget. 2010-ben szűnt meg a bérleti jogviszonyuk, egy havi bérleti díj, illetve közüzemi díj tartozásuk halmozódott fel. ez meghaladja az 50 ezer forintot".

Az SZDSZ helyére lépett Polgári Szabadság Platform működik most abban az irodában, amelynek bérleti díját és rezsiköltségeit az önkormányzat szerint nem fizették ki. Pintér Lóránd az egykori és a mostani szervezet helyi elnöke is.

Azt mondja, ő nem tud a tartozásról: "azt a bérleményt, amit mi béreltünk, annak bérleti jogviszonyát megszüntettük 2010-ben, majd folytattuk egy másik szervezet nevében. Ahhoz, hogy az új szervezet nevében meg lehessen kötni a bérleti szerződést, ahhoz teljes körűen el kellett számolni. Ez meg is történt, számomra nincs arról rendelkezésre álló információ, hogy bármiféle bérleti díjhátralék maradt volna".

Lapértesülések szerint az SZDSZ országosan több mint 1.2 milliárd forint tartozást halmozott fel.  

Címkék: Együtt, SZDSZ, Pintér, számla, fizet, nem, tartozás, politika