Az EUROSTAT friss jelentése szerint az idei év első felében Magyarország első volt az EU-ban a lakossági áramár-, második pedig a gázár csökkentésében - jelentette ki Selmeczi Gabriella pénteki sajtótájékoztatóján. A Fidesz szóvivője szerint európai viszonylatban tehát a magyar családok érezhették a legjelentősebb rezsicsökkentést. A politikus ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a teljesítmény az első félévre vonatkozik, vagyis ebben még nincs is benne a novemberi további 11,1 százalékos rezsicsökkentés hatása, ami decemberben fog a számlákon megjelenni.

Selmeczi Gabriella arról is beszélt, hogy a magyar fizetések vásárlóerejéhez képest még mindig az európai átlag fölött fizetnek a magyar családok az energiáért ( az áram árát tekintve a 8., a gáz árát nézve pedig a 11. legdrágább tagállam Magyarország). A szóvivő azt mondta: ennek az az oka, hogy a szocialisták kormányzásuk idején az egekbe emelték az energiaárakat, a gáz árát háromszorosára, az áramét kétszeresére emelték.  A szocialisták tevékenysége, hibája okozta azt, hogy a magyarok még a rezsicsökkentés után is drágább árat fizetnek az európai átlagnál - jegyezte meg a képviselő.

Selmeczi Gabriella leszögezte: a rezsicsökkentésre és annak védelmére nagy szüksége van a magyar családoknak, a Fidesz ezért kész további lépéseket is tenni. Felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldal itthon és Brüsszelben is támadja a rezsicsökkentést. Szerinte, a rezsicsökkentés eltörlése a baloldal "fájni fog" programjának a része.

Selmeczi Gabriella


Hasonló gondolatokat fogalmazott meg a Fidesz Kaposvári Szervezetének Elnöke is. Dér Tamás "Ha a baloldalon múlik, újra fájni fog a kiskeresetűeknek" címmel adott ki sajtóközleményt. A politikus sorait alább változtatás nélkül közöljük.

"A Somogy megyeiek nem kérnek többet ugyanazokból, akik egyszer már tönkretették az országot. A szocialisták eladósították és elszegényítették a magyar családokat, a legutolsó bőrt is lehúzták róluk. A fizetés felét elvitte a magas adó, a másik felét a rezsi. A bukott baloldal politikusait ma is csak a személyes, hatalmi érdekek hajtják. Ha rajtuk múlna, ismét a magyar családok húznák a rövidebbet, ezt Bajnai Gordon is elismerte, azt mondta, ha rajta múlik, fájni fog.

A szocialisták kormányzásuk alatt csaknem Görögország sorsára juttatták az országot. Tizenötször emelték a rezsiárakat, háromszorosára emelték a gáz árát, kétszeresére az áram árát.  Megduplázták a munkanélküliséget, százezreket taszítottak devizahitelekbe, itt Somogy megyében is. Ha rajtuk múlna, ma is eltörölnék a rezsicsökkentést, újra magas adókkal sújtanák a fizetéseket, családok ezreitől vennék el a családi adókedvezményt. Ismét a rossz bankárok és a mohó multik oldalára állnának, ami megint a családoknak és kiskeresetű munkavállalóknak fájna a legjobban.

Magyarország mára talpra állt, gazdaságilag és pénzügyileg erősebb, mint korábban. Az ország már elég erős a rezsicsökkentéshez és a kiskeresetű családok további adójának csökkentéséhez. Ma több pénz marad a Somogy megyei családok és a vállalkozások zsebében is, mint korábban. Egyre többen élnek segély helyett munkából, itt Somogyban is. Somogy megye nem kér többet a hamis és alkalmatlan baloldalból!"

Címkék: harc, él, csökkent, baloldal, rezsi, magyar, politika