Amint arról a KaposPont is beszámolt: valaki egy kabátot és egy kötelet, valamint egy "Pufajkát a pufajkásnak" feliratot akasztott Horn Gyula szobra alá Marcaliban.

Időközben az MSZP somogyi szervezete közleményt adott ki, amelyben azt írják: "megdöbbenéssel és felháborodással tapasztaltuk, hogy Horn Gyula egy hónapja, Marcaliban felavatott mellszobrát ismeretlen tettesek meggyalázták. Magyarország egykori miniszterelnöke méltán jelképezi Európában a demokratikus átrendeződést, így a kegyeletsértés nem csak Horn Gyula és az MSZP, hanem egész Magyarországgal szembeni támadás."

Horváth Zoltán, a helyi szervezet elnöke megtette a feljelentést a Marcali Rendőrkapitányságon és mint írták, bíznak benne, hogy a rendőrség mielőbb megtalálja az elkövetőt vagy az elkövetőket.

Suchman Tamás az MTI-nek hétfő este telefonon azt mondta: határozattan elítéli azokat a szélsőjobboldali - a nap során szerzett információi alapján részint helyi, részint más településeken élő - rongálókat, akik meggyalázták Horn Gyula szobrát.

Címkék: feljelent, gyaláz, pufajka, horn, gyula, szocialista, MSZP, politika