a szabadság angyala


Emlékezetes, hogy a kaposvári emlékművet a forradalom 50. évfordulójára készítette Gera Katalin. A Sydney-i Magyar ház és a Magyar Szövetség meghívására érkezik a kontinensre Kovács József, aki a Hősök keresztje emlékműnél helyezi majd el Kaposvár koszorúját.

- Tavaly az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb magyar közösségének vittem Kaposvár üzenetét, a floridai Sarasotában koszorúztam – mondta Kovács József. - Most az ausztráliai  meghívásnak különös  örömmel teszek eleget, hiszen édesapám egykori forradalmár bajtársai
közül többen ott kaptak menedéket a megtorlás elől. Édesapám, Kovács József tetőfedő mester volt, hosszú éveket töltött börtönben, mivel – nagybátyámmal együtt - egyike volt annak a csoportnak, amelyik a kaposvári városházán lévő vörös csillagot a felkeléskor leverte. Most lenne 85 éves.

A Sydney-i  Magyar házban az istentisztelet és a díszebéd után ünnepi trombitaszóra  kezdődik a megemlékező gálaműsor. Az ünnepi beszédet a  díszvendég, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tartja, aki magyar állampolgárokat fog avatni Sikó Anna nagykövettel együtt.

Címkék: Sydney, Gera, angyal, küldött, magyar, szabadság, Kaposvár, politika