polgári piknik

A rendezvényt 2004-ben tartották meg először, igaz volt olyan év, hogy kettőt is szerveztek: egyet tavasszal, egyet pedig ősszel.

Tavaly a valutaalappal való megállapodás volt az egyik központi téma. Idén várhatóan a devizahitelesek, a rezsicsökkentés, a munkahelyteremtés, és a közelgő országgyűlési választások uralják majd a közbeszédet.

A rendezvény alaphangját várhatóan Balog Zoltán, Emberi Erőforrások minisztere adja majd meg. A program fővédnöke és főszónoka, Orbán Viktor várhatóan 13 óra után érkezik a helyszínre.

A program része egy hagyományos jótékonykodási főzés is. Volt olyan év, hogy Kudlik Júlia és Schmidtné Makrai Katalin szakácskodtak. 2011-ben pedig Kovács "Kokó" István báránysültje vitte el a prímet. Az ebből befolyó összeget jótékonysági célokra ajánlják fel. Volt olyan év amikor állampapírt vettek belőle egy rászoruló családnak, de volt olyan is, hogy egy árván maradt kis beteg gyereket támogattak ebből.

A helyszínen levő tudósítónktól, Gulyás Lóránttól azt is megtudtuk, hogy a jó idő ellenére sem tolong a média az eseményen, stábunkon kívül mindössze egy operatőrrel és négy fotóssal találkozott a piknik előtt várakozva. Jelenleg nincs nagy biztonsági nyüzsgés a kúria előtt.

Címkék: jobboldal, kötcse, polgári, piknik, fidesz, politika