Mint arról tegnap beszámoltunk: a marcali kórház előtt tartott tegnap sajtótájékoztatót a Jobbik megyei elnöke, Kesztyűs Attila. Az ott elhangzottakra közleményben reagált a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Igazgatótanácsa, melyet alább, változtatás nélkü, teljes terjedelmében elolvashatnak:

A lokálpatriotizmust a Kórház munkatársai és vezetése megértik és tudomásul veszik. Az elmúlt évtizedek egészségpolitikai és lokális egészségpolitikai döntéseiért és nem döntéseiért azonban a következményeket nem tudja és nem is akarja vállalni.

Amennyiben a marcali lakosoknak bárminemű szakmai kérdése, felvetése lenne, azt a Kórház vezetése felé bármikor megtehetik, és azokra az adott lehetőségek között megoldást találunk, mint eddig is. 2013. február 1-je, az integráció dátuma óta ezt tesszük, érdemi betegellátási zavar nélkül, a korábbiakkal ellentétben biztosítva a teljeskörű progresszivitású betegellátást.

Tekintettel arra, hogy hónapok óta szinte nincs olyan hét, amikor a marcali kórházi ellátás ne kerülne valamely politikai erő zászlajára, a marcali betegek és az egyesített kórház ellátási kötelezettségéhez tartozó közel 400 ezer lakos ellátása érdekében szerencsésnek tartanánk, ha a Kórház munkatársai zavartalanul végezhetnék felelősségteljes, nehéz feladatukat. Ismételten, határozottan elzárkózunk bárminemű aktuálpolitikai megnyilvánulástól, most és a (közel)jövőben is.

Címkék: féltik, jobbik, marcali, kormány, kórház, politika