Az elmúlt hetekben az elmúlt húsz év legsúlyosabb politikai botrányára derült fény. Arra, hogy a baloldal lepaktált az alvilággal - mondta Jakó Gergely, a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Somogy megyei elnöke. Hozzátette: a Portik-Laborc-ügy nyilvánosságra került dokumentumaiból és a média híradásaiból tudjuk, hogy a baloldal megegyezett az alvilággal, a bűnözőkkel saját hatalma megőrzése érdekében. Elég volt csengetni és Portik Tamás és körei készséggel szállították a megrendelt információkat a szocialistáknak. Mindent, ami jól jöhet a választáson.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az is, hogy forró drót volt az alvilág urai és a baloldal között. Az alvilág vezére leste a Gyurcsány-Bajnai-kormány kívánságait. Bűnözők szállítottak, és gyártottak fideszes politikusokról információkat a baloldalnak. Ha kellett, lejárató filmeket gyártottak, zsaroltak, bármit megtettek, amit az MSZP kért tőlük. Azt már Portik Tamás vallomásából tudjuk, hogy személyesen hordta a pénzt a baloldali politikusoknak. Nem akarta, hogy a Fidesz győzzön, mert neki nagyon jól ment a szocialisták kormányzása alatt. Tudta, ha a Fidesz győz, megy a börtönbe.

- Ez az elmúlt két évtized legnagyobb politikai botránya, ezzel a magyar jogállamiságba vetett hit rendült meg alapvetően 2008-ban. Egy tisztességes ember nem szövetkezik az alvilággal, semmilyen ügyben. Azoknak a politikusoknak, akik akkor politikai tisztséget töltöttek be, nem lenne helyük a magyar közéletben. Ez akkor történt, amikor Gyurcsány és Bajnai volt a miniszterelnök, akkor történt, amikor Lamperth Mónika Gyurcsány Ferenc minisztereként dolgozott - jelentette ki Jakó Gergely.

Kérdéseket intéztek Lamperth Mónikához.


- Találkozott-e Portik Tamással? Ha igen, hányszor, mikor és milyen formában? Ha volt Önök között ismeretség, akkor keletkezett-e Önnek vagy egyéb haszna ebből?

- 2003-ig Portik Tamás vezette a körözött személyek listáját. Még ebben az évben az Ön belügyminisztersége alatt minden különösebb hírverés nélkül törölték a fent nevezett urat a körözöttek listájáról. Ez a mostani tények ismeretében elég érdekes fordulat volt.  Ön személy szerint részt vett e ebben a folyamatban?

- Az Energol Rt. másik, Portik utáni vezetője valamikor a BM tisztje volt, ma is Somogy megyében tevékenykedik az egyik cége, olyan személyekkel társulva akik az Ön holdudvarához köthetők. Van erről tudomása?

- Ön a tisztességes boldogulás 12 pontja címen 2002-ben garancialevelet adott ki. Az MSZP alvilággal történő megegyezése talán a titkos záradékban szerepelt?

Az MSZP közleményben reagált a kérdésekre. Dr. Lamperth Mónika válasza:  

"Nem ismerem Portik Tamást, és ezt Jakó Gergely is tudja. Vádaskodó álkérdéseit azért teszi fel, hogy ne kelljen válaszolnia az MSZP megyei elnöke, Harangozó Gábor által feltett kérdésekre: Somogyban ki osztotta a trafikokat. A trafikmutyi botrány elérte megyénket is. A sajtóban olvasható fideszes barátoknak, rokonoknak osztogatott trafikok miatt egyre nagyobb a felháborodás és a FIDESZ kétségebeesetten keresi, hogyan lehetne másról beszélni.

Jakó izzadságszagú vádaskodását visszautasítom! "





Címkék: Prtik-ügy, szálai, Lamperth, politika, MSZP, Fidesz