Nézze meg a politikusokkal készült interjút!

 

Gyurcsány Ferenc somogyi látogatása kapcsán Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője az alábbi gondolatokat fogalmazta meg a KaposPont szerkesztőségének:

"Kísértet járja be..." Somogyot, egy letűnt, káros, bűnös kor kísértete.

Gyurcsány Ferenc egy olyan városba látogatott ma, amelynek kórháza az ő kormányzása alatt indult hanyatlásnak és ha nem történt volna meg a közelmúltban az integráció a Kaposi Mór Oktató Kórházzal, akkor mára teljesen megszűnt volna. Egy olyan városba látogatott a volt miniszterelnök, amely már csődbe ment volna, ha az Orbán-kormány nem konszolidálja a helyhatóságok adósságát és nem fizette volna ki a milliárdos tartozás jelentős részét a város helyett az itteni emberekért.

Az akkoriban a titkosszolgálatokat is saját politikai céljaira felhasználó, a magyarság érdekeinél a külföldiek céljait és pénzét fontosabbnak tartó politikus mostani látogatásán egyet tehetne: bocsánatot kellene kérnie a marcali és a Marcali környékén élő emberektől azért a mérhetetlen kárért, amit okozott.

De ő nem ezért jött, hanem mert vissza akar térni az ország élére. A magyar emberek pontosan tudják, mire számíthatnak a baloldaltól.

A Gyurcsány-Bajnai kormányok alatt az ország államadóssága az egekbe szökött, békés tüntetőket vertek a rend őrei agyba-főbe, és a hatalmuk megtartása érdekében még a maffiával is szövetkeztek. Az ország gazdasági és morális mélypontra süllyedt 2010-re. Gyurcsány Ferenc alatt az energiaárak folyamatosan emelkedtek, csak az ő cége kapott kedvezményes áron áramot.

Az elmúlt három év alatt Magyarország hatalmas munkát végzett. Ennek a munkának az egyik eredménye a rezsicsökkentés, amit most el akarnak venni az emberektől. Azt akarják, hogy a válság árát a magyar családok fizessék meg, a zömében külföldi tulajdonban lévő szolgáltatók pedig továbbra is busás hasznot talicskázhassanak ki az országból.

De ahogy a "múltat végképp eltörölni" nem lehet, az idő kerekét sem lehet visszafordítani. Nem hagyjuk, hogy külföldi gazdasági és politikai erők gyarmati sorba taszítsák hazánkat.
Somogyország, a somogyi polgárok nem kérnek a gyurcsányi "megváltásból" mert azt egyszer már kipróbáltuk és kis híján a pokolra jutottunk.

Móring József Attila

Címkék: reménytelenség, járt, Ferenc, Kaposváron, Gyurcsány, politika