Pintér Attila, az MSZP városi elnöke majálisi köszöntőjében, május elseje hagyományait idézte fel. És kicsit arról is beszélt, három év alatt néhány alapélelmiszer ára mennyit emelkedett. Elmondta azt is: jó ötletnek tartják a kormány rezsicsökkentési javaslatát, és beszélt a Kaposvári Közgyűlés parlamenthez benyújtott ÁFA csökkentési javaslatról is. Ezt egyébként Pintér Attila kezdeményezte.

Dr. Lamperth Mónika MSZP-s országgyűlési képviselő szerint az MSZP még tart majálist. Valamikor a rendszerváltás körül még külön sátorban, de együtt ünnepeltek a pártok. A szocialisták 5 éve külön tartják a majálist. Közös összejövetel azóta nincs. A mostani rendezvényre még a közösségi oldalakon is hívták a szimpatizánsokat. A képviselő arról is beszélt, hogy a szórakozás mellett a napi politika is előkerül egy-egy ilyen rendezvényen. Szerinte az emberek figyelme most leginkább a nagy munkanélküliségre irányul. Így arra számít erről beszélnek majd legtöbbet az ideérkezők. Felidézte azt is, hogy Magyarország 9 éve május elsején csatlakozott az unióhoz. Ennek az országra néző fontosságát emelte ki.

Ezt erősítette meg Kovács László volt MSZP pártelnök is, aki Lamperth Mónika meghívására érkezett Kaposvárra. Azt mondja: nem tudta visszautasítani. Szerinte nagyon fontosak ezek az összejövetelek, ami nemcsak a munka ünnepéről szól. Kovács László is az uniós csatlakozás fontosságáról beszélt. Ami rengeteg előnyt, segítséget ad Magyarországnak.

Ebéd előtt Jabronka Richárd, közismert stand up komikus szórakoztatta a jelenlévőket. Majd ebéd után májusi muzsika következett. A programokat pedig pogácsasütő verseny, közéleti totó, célbadobás, és jótékonysági könyvvásár szinesítette.

 

 

 

 

 

 

Címkék: gulyással, elseje, ünnepeltek, majális, május, politika