Lamperth Mónika országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte: számítanak minden olyan bal oldali szervezet támogatására, amelyek céljának tekintik egy modern, igazságosabb Magyarország megteremtését. Az MSZP-t a Magyar Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben Együtt Magyarországért is támogatja.   


A választók 55%-a kormányváltást szeretne - ez derül ki egy most közzétett közvéleménykutatásból. Szerte többen vallják magukat bal oldalinak, mint a kutatási adatokbók kitűnik.


- Egy érték alapú együttműködés kell. Ahol a szolidarítás az igazságosság, hogy legyen igazságos a tárdsadalom hogy aki gazdag az többet fizessen, aki szegény az nagyobb támogatást kapjon. Ez mind olyan bal oldali érték ami ezt a feladatot adja nekünk - mondta Dr. Lamperth Mónika, MSZP-s országgyűlési képviselő kaposvári sajtótájákoztatóján.
A legerősebb bal oldali párt az az MSZP felelőssége a legnagyobb. A szociáldemokraták együttműködést kötöttek.


Azt mondta az összefogás egy eszköz és nem cél. - Az összefogás az az eszköz ami lehetőve teszi azt, hogy olyan programot hozzunk létre, amit ha támogatnak a választók, akkor van mód és lehetőség a kormányváltásra - tette hozzá a sajtótájékoztatón Schmuck Andor, a Magyar Szociáldemokrata Párt ügyvezető elnöke.
A MSZDP 4 hónapja kezdett el dolgozni az új vezetéssel. Egy hónap múlva Kaposváron és a megyében hoznának létre helyi szervezetet. Nem választási jelölteket állítanának, hanem a bal oldali szimpatizánsokkal dolgoznak majd a programban.  
1 hónapon belül helyi és megyei szervezeteket hoznának létre.


Címkék: értéeklapó, összefogást, kezdeményez, MSZP, közösség, politika