Azt mondta, a kormány szeretne együttműködni a szolgáltatókkal, ennek alapja azonban a további rezsicsökkentés, amelyet a miniszterelnök egész Magyarország sikerének nevezett.
Szavai szerint a szolgáltatók összefogtak a magyar családok ellen, azok ellen, akikből egyébként élnek. A kormányfő hozzátette, a privatizáció óta eltelt években ezek a cégek sok száz milliárd forintnyi profitra tettek szert, amit ki is vittek az országból.

A rezsicsökkentés ügyében zajló, a Fidesz által kezdeményezett aláírásgyűjtésről szólva Orbán Viktor kijelentette: számára az a népszavazás erejével ér fel, mert "olyan erős barátai vannak a nagy nemzetközi szolgáltatóknak", amelyekkel szemben a magyar kabinet egymagában aligha tud a lábán megállni. "Arra van szükség, hogy az egész ország akaratát tekintve most egyesüljön (...), és együtt védjük meg azt a rezsicsökkentést, amit eddig elértünk, és együtt tudjunk továbbmenni ezen az úton" - mondta.

"Ez egy nehéz csata, van a hátam közepén ostor- és botnyom szépen, nem is akármilyen erőben lévő emberek ütöttek azzal oda, de én boldog vagyok ennek ellenére is", mert Magyarország végre elég jól teljesít ahhoz, hogy ilyen lépéseket meg merjen kockázatni - fogalmazott a rezsicsökkentésről a miniszterelnök.

Forrás: MTI

Címkék: rezsicsökentés, folytatjuk, nehéz, csata, Orbán, politika