A kaposvári Polgári Szabadság Platform az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

"Az Együtt 2014 Választási Szövetség egyik alapítója, a Haza és Haladás Egyesület és a  kaposvári Polgári Szabadság Platform együttműködési megállapodást köt, amelyet Bajnai Gordon áprilisi kaposvári látogatása során írnak majd alá.

Az együttműködés legfőbb célja, hogy közös erővel 2014-ben leváltsuk az Orbán-kormányt és új korszakot nyissunk!  Olyan Magyarországot akarunk, ahol jó élni mindenkinek!

Mindkét szervezet vezetése úgy látja, számos fontosabbnál-fontosabb feladat vár az új kormányra.
Új, az ország növekedését elősegítő gazdaságpolitikát, az elszegényedést megállító jövedelem- és adópolitikát kell folytatni, újjá kell építeni a jogállamot, de legfőképpen már rövid távon is nyugalmat kell teremteni honfitársaink számára, hogy a mérhető károkat okozó társadalmi és politikai megosztottság évtizedei véget érhessenek.

Az együttműködéshez a Haza és Haladás Egyesület országos közéleti tevékenységével és szakpolitikai programjaival, a Polgári Szabadság Platform pedig helyismeretével, helyi programalkotási képességével, illetve a kaposvári és somogyi közéletben való részvételével járul hozzá. A következő kormányzati ciklusban Somogy megyében folytatni kell azokat az infrastrukturális beruházásokat, amelyek az Orbán-kormány idején megfeneklettek, és amelyeknek folytatását a Fidesz somogyi parlamenti képviselői saját kormánypárti frakcióiknál lobbizva sem tudták elérni.  

Az együttműködési megállapodást megkötő felek vállalják, hogy támogatják egymást a jövő évi választási kampányokban, szorosan együttműködnek a szervezés és a program-, illetve véleményalkotás során. A Polgári Szabadság Platform tagjai pedig magánszemélyként a későbbiekben saját jogon dönthetnek az Együtt 2014 Választói Szövetség (pártba) történő belépésről."

Címkék: szdsz, liberális, pszp, demokrata, párt, politika