A somogyi megyeszékhely ezzel a gesztussal is azt hangsúlyozza, hogy Kaposvár kiáll az erdélyi magyarok mellett a nemzeti szimbólumok szabad használatáért folytatott küzdelemben.

A kék alapon hosszanti arany sávot, valamint a holdat és csillagot ábrázoló lobogó szerda délután már ki is került a kaposvári Városházára. A székely zászlót a levélíró városától, Csíkszeredától kapta ajándékba Kaposvár. Az erdélyi település 1990 óta testvérvárosa a somogyi megyeszékhelynek.


Lobog a székely zászló a kaposvári VárosházánLobog a székely zászló a kaposvári VárosházánLobog a székely zászló a kaposvári VárosházánLobog a székely zászló a kaposvári VárosházánLobog a székely zászló a kaposvári VárosházánLobog a székely zászló a kaposvári VárosházánLobog a székely zászló a kaposvári Városházán
Lobog a székely zászló a kaposvári Városházán
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!


Kovászna és Hargita megye prefektusai egy hónapja arra szólították fel a helyi önkormányzatokat, hogy a román zászlón kívül más zászló ne legyen kint a polgármesteri hivatalok épületein. Ezt követően több erdélyi település is kitűzte a székely lobogót, s a szolidaritás jegyében magyarországi települések is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Címkék: lobogó, székely, városháza, zászló, politika, Kaposvár