Lamperth Mónika az utóbbi hetekben Kaposváron és a környékbeli falvakban tartott fórumsorozatot. Azt mondja: a kistelepüléseken a megélhetés a legnehezebb. Szerinte a rezsicsökkentés és a közmunka program is csak a kormánypropaganda része.

"A falusi embereknek esélyük sincs, hogy ebben a szisztémában munkához jussanak. Úgyhogy nagyon sok dolga lesz a következő kormánynak. Készülünk arra, hogy a legelesettebbek problémáinak megoldásában gyors lépéseket tudjunk tenni" - fogalmazott a szocialista országgyűlési képviselő.

A Fidesz szerint ugyanakkor Lamperth Mónika csak egy évvel a választások előtt kezdett el törődni az emberek sorsával, pedig nyolc éve lett volna arra, hogy tegyen is értük. A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila szerint a szocialista képviselő 2002 és 2010 között valamiért nem ismerte ezeket a problémákat és most ő is csak Ron Werber gyűlöletkampányát terjeszti.

Ezt mondják a Fidesz megyei vezetői is. Szerintük a somogyi emberek nyugalmat szeretnének és építő munkát, az óriásplakátok viszont az MSZP tehetetlenségéről tanúskodnak. Szászfalvi László, kormánypárti országgyűlési képviselő úgy véli: a szocialistáknak nincs morális alapjuk az ilyenfajta bírálatokhoz akkor, amikor "több mint 200 iskolát bezártak, összevontak, illetve postahivatalokat szüntettek meg és vasúti szárnyvonalakat".

Címkék: gyűlöletkampány, kormánypropaganda, Szászfalvi László, Gelencsér Attila, Lamperth Mónika, MSZP, Fidesz, politika