Orbán Viktor miniszterelnök újabb nemzeti konzultációt hirdetett, most kizárólag a nagyvárosokban, megyei jogú városokban a hajléktalanokról. A miniszterelnök véleménye szerint az Alkotmánybíróság életszerűtlen döntést hozott, ezért akar most konzultálni. Lamperth Mónika MSZP-s képviselő szerint a miniszterelnök rossz döntést hozott.

Kaposváron a Somogy Megyei Vöröskereszt fenntartásában működő hajléktalan-ellátás emberségesen és tisztességesen gondoskodik a szerencsétlen sorsra jutott hajléktalan honfitársainkról - jelentette ki  a képviselőasszony kaposvári sajtótájékoztatóján. Ehhez nagyban hozzájárul az a hajléktalan szálló, melyet 2007-ben Szita Károly polgármesterrel közösen adtak át. A hajléktalan otthon az idén új szárnnyal bővült, 9 nő számára biztosít ellátást. Az éjjeli menedékhely, az átmeneti szállás és a nappali melegedők finanszírozása is megoldott, ugyanakkor a népkonyha üzemeltetéséhez további pénzösszegre lenne szükség. A miniszterelnöknek a pr kampányra szánt pénzt inkább erre kellene fordítania - tette hozzá Lamperth Mónika.

A képviselő szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek inkább arról kellene gondoskodni, hogy a hajléktalan ellátásban résztvevők meg tudják tervezni a jövő évi működést. A szabályok szerint ugyanis ebben az évben is november 30-ig kellett volna az ellátást támogató normatívát igényelni a Kincstáron keresztül. Azonban a mai napig ennek feltételei nem biztosítottak, ilyenre még soha nem volt példa - zárta sajtótájékoztatóját a politikus.


Címkék: Mónika, miniszterelnök, Lamperth, hajléktalan, döntés, politika