Téglás Zsuzsanna körjegyző kedden az MTI-nek elmondta: a három független képviselő azért döntött a feloszlatás mellett, mert állításuk szerint nem tudnak együtt dolgozni az ugyancsak független Harmath István polgármesterrel.

Mint arról korábban beszámoltunk: a falut 2009 óta vezető Harmath István közölte: tiszta a lelkiismerete, amit tudott, azt megtett a településért, a tiszteletdíjából kétmilliót az adósságrendezés ideje alatti fejlesztésekre áldozott. Jelezte, még nem tudja, indul-e az új választáson, hiszen ezzel a képviselő-testülettel nem tudna együtt dolgozni.

A megyei kormányhivatal azért kötelezte a nemesvidi testületet egy újabb ülés megtartására és ismételt szavazásra a feloszlásról, mert állásfoglalása szerint az előző, önfeloszlatásról döntő ülésen formai szabálytalanságok történtek: az ülést a polgármester helyett a körjegyző hívta össze, valamint a jelenlévő polgármester helyett a korelnök vezette le az ülést.

Amennyiben a kormányhivatal ezúttal mindent rendben talál, akkor a mintegy 800 lakosú településen 90 napon belül időközi választást kell tartani - mondta a körjegyző. Hozzátette: az új önkormányzati vezetők megválasztásáig az eddigi polgármester és képviselő-testület viszi az ügyeket.

Címkék: feloszlatás, feszültség, képviselő testület, Nemesvid, választás, politika