A két gyanúsított azt állította ismerősüknek, hogy kétmillió forintért cserébe elintézik az egyik bírónál, hogy másodfokon enyhébb büntetést rójon ki az ügyében. Ezért a két férfit vesztegetést állítva elkövetett, befolyással való üzérkedés bűntette miatt vették őrizetbe.

Az egyik gyanúsítottat a Kaposvári Városi Bíróság az úgynevezett OTP-s ügy harmadrendű vádlottjaként a 2012. április 21-én kihirdetett ítéletével csalás bűntette miatt 3 év 4 hónap börtönre ítélte mint különös visszaesőt. De a gyanúsított társa is már több alkalommal volt büntetve. A gyanúsítottak május 16-án szabadultak korábbi jogerős szabadságvesztésükből. Azt viszont még jelenleg nem tudni, kinek ajánlották fel a megvesztegetés lehetőségét.

Korábban egyik gyanúsított ellen üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett, az OTP-nek csaknem 70 millió forint kárt okozó csalás miatt indult eljárás. Az ügyben egy banki alkalmazott, két üzletkötő és huszonhárom hiteligénylő ellen emeltek vádat. A vád alapján az elkövetők valótlan adatokat tüntettek fel a bank rendszerében, hogy hiteleket adjanak az arra nem jogosult vállalkozásoknak. A bíróság akkor elsőfokon egy embert felmentett, egyet megrovásban részesített, a többiekre pedig letöltendő- és felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki. Az ügyész minden esetében súlyosbításért fellebbezett.

Címkék: kétmillió, enyhítés, vesztegetés, bíró, büntetés, politika