A politikai nyomásra preferált fejlesztéshez képest szakmailag sokkal indokoltabb lenne a már több éve napirenden lévő Kaposvár–Dombóvár közötti pályát felújítani - hangzott el – egy közzétett videofelvételre hivatkozva -, az NFM háttérintézményeként működő Közlekedéstudományi Intézet NKft és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete közötti egyeztetésen, a Kaposvárt érintő vasúti fejlesztés kapcsán. Idézte mai kaposvári sajtótájékoztatóján az MSZP kaposvári szervezete.

Elhnagzott: bíznak abban, hogy a meglehetősen bizarr körülmények ellenére a fideszes kormány és minisztériuma őszintén képes lesz szembe nézni a tényekkel és a szakértő által is elmondottakat figyelembe véve, a térség és Kaposvár érdekeinek megfelelően, a vasúti fejlesztések között elsőbbséget élvez a Kaposvár és Dombóvár közötti pályaszakasz fejlesztése.

Úgy vélik, hogy a javaslatuk azért is indokolt, mert Kaposvár az EU támogatásával igen jelentős közlekedési csomópont, ún. intermodális csomópont kialakítását tervezi - mondta Pintér Attila és Máté Zsolt.

Címkék: nyomás, sajtótájékoztatóján, politikai, MSZP, kaposvári