Rogán Antal személyében pedig új vezetőt választ a Fidesz parlamenti frakciója.

Varga Mihály olyan hitelmegállapodás megkötésére törekszik az IMF-fel és az EU-val, amely kifejezetten előnyös az ország és a gazdaság számára, így erősíti a magyar gazdaság iránti bizalmat - erre ugyanis nagy szükségünk volna most.

Az államfő délután a Sándor-palotában nevezi ki június 2-i hatállyal az új minisztert és államtitkárokat. Varga Mihály - Fellegi Tamás utódjaként - az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó tárgyalásokat irányítja majd tárca nélküli miniszterként. Őt az eddigi Fidesz-frakcióvezető, Lázár János váltja a Miniszterelnökség élén.

Szijjártó Péter, Orbán Viktor kormányfő jelenlegi szóvivője államtitkárként a miniszterelnök nemzetközi kapcsolataiért felel, Győri Tibor pedig jogi munkát végez majd. Azt, hogy Szijjártó Péternek lesz-e utódja a szóvivői poszton, és ha igen, ki, egyelőre nem tudni, az azonban biztos - mint arról Lázár János beszámolt a Délmagyarországnak -, hogy a Miniszterelnökségen ezentúl lesz egy parlamenti és egy stratégiai helyettes államtitkárság, valamint egy koordinációs csoport is. Utóbbi azon fog dolgozni, hogy a vidék, a választókörzetek érdekei érvényesüljenek.

A Fidesz-frakció új vezetőjéről, Rogán Antalról is ma döntenek: az V. kerület polgármesterét, a parlament gazdasági bizottságának elnökét várhatóan délelőtti ülésén választja meg vezetőjének a kormánypárti képviselőcsoport Lázár János helyére.

Forrás: MTI

Címkék: Rogán, nevez ki, Antal, miniszter, államtitkár, politika