A nemzetközi nagytőke gyilkos harcot indított a magyar termőföld ellen - kezdte sajtótájékoztatóját Ander Balázs, a Jobbik somogyi országgyűlési képviselője.

A párt követeli a kormánytól, hogy nemzeti érdekeket szem előtt tartó birtokpolitikát hozzanak létre, továbbá szüntessék meg a nagybirtokrendszert.

A földspekulánsoknak azt üzenték: a haza ellen elkövetett bűnök nem évülnek el soha. Felhívták a figyelmet az egykori Széchenyi kastélyra Görgetegen, amely a Benetton család egyik vezetőjének tulajdonában van. Elmondta a kastély ügye a Legfőbb Ügyészség elé került, de elévülés miatt lezárták a kivizsgálást. A Jobbik Somogy megyei közgyűlési elnöke, Ander Csaba szerint zsebszerződésekről van szó, mivel annak idején strómanok külföldieknek vásárolták fel a földeket.

A párt tagjai és a szimpatizánsok elvitték a megyei kormányhivatalba a nemzeti vidékstratégiát, de senki sem vette át tőlük a leiratot.

A Kossuth téri "A magyar föld nem eladó" demonstráción Hegedűs Loránt református lelkész is felszólalt. Elmondta: "akinek a lelkében nem szül erkölcsi felháborodást az, amit a Benetton família művel, az nem mondhatja magát keresztény embernek".

A Jobbik országgyűlési képviselője, Hegedűs Lorántné Kovács Enikő beszédében elmondta: pártja addig nem nyugszik amíg minden magyar föld nem lesz magyar tulajdonban.

Címkék: demonstrált, benetton, kastély, föld, jobbik, politika