A polgármester köszönetet mondott a kaposváriaknak, hogy a gazdasági válság közepette is bele mertek vágni a fejlesztésekbe: a belváros, a nagypiac és a lakótelepek megújításába, az Együd átépítésébe, a fürdő kibővítésébe, az ipari park építésébe, ahova most munkát adó vállalkozás települ be.

Szita Károly szólt az előttünk álló esztendőről is, amely nehéz és küzdelmes év lesz, de amelyből Kaposvár ismét győztesen fog kikerülni: „2012 is Kaposvár, a kaposváriak érdekeit fogja szolgálni akkor is, ha ez a politika a politikusok számára bizony hoz majd nehéz perceket, viszont a kaposváriak számára egy biztonságosan működő és közforintokat hatékonyan elköltő, a város polgárainak érdekét és csak azt szem előtt tartó évet jelent.”

A 2012-es esztendő két alapelve a biztonság és a minőség, ezért lesz mindig elég pénz a magas színvonalú oktatásra, a szociális ellátási formákra, ezért folytatódik a közszolgáltatások rendszerének átalakítása, ezért lesz cél, hogy Kaposvár továbbra is Magyarország egyik legolcsóbb városa legyen. A közösségi közlekedés, a buszmegállók fejlesztése, valamint a környezetbarát, olcsóbb energiaforrások használata mellett Kaposvár bővíti és korszerűsíti távhőrendszerét, elindítja új hulladékgazdálkodási programját, s lakótelepek közterületeinek fejlesztésén túl megkezdődhet a Domus tömb és a Sávház környékének megújítása.

2012 elsősorban a munkahelyek megőrzéséről szól, de újakat is teremtünk – mondta a polgármester: „Bővítettük a Keleti Ipari Parkot. 16 hektár területet vásároltunk a magyar államtól és 127 millió forintért közművesítettük. Megérkezett az első, új munkahelyeket létrehozó vállalkozó, a Cabero Kft, amely első ütemben 70, majd 300 főnek ad munkát.” Újraindul a NABI is – tette hozzá - 200 dolgozónak biztosítva munkát.

A Rippl-Rónai emlékmúzeum felújítása, a Desedai ökoturisztikai fejlesztése azt a célt szolgálja, hogy a turizmus munkahelyteremtő iparággá váljon, s a jó irány bizonyítéka, hogy 2011-ben 23 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma.
Ugyancsak munkahelyeket teremthet az idén induló Kaposvári Élelmiszeripari Program, amely a helyben termelt, illetve Kaposváron előállított élelmiszerek közvetlen értékesítését tűzte ki célul.

Szita Károly szerint Kaposvár eddig is maga alakította a sorsát, s ezt sikerrel tette: „Felismerni a jövőt, az abban rejlő lehetőségeket, s a magunk javára fordítani minden körülményt. Kaposvár nyertes akar lenni a válság után is, és én ehhez kérem támogatásukat.”

Címkék: nehéz, minőség, lesz, év, biztonság, politika