Február 18-án tartja tisztújító ülését a Somogy megyei MSZP.

- A jelöltnek az új szabály értelmében végig kell járnia a párttagságot, és birtokolnia kell a párttagok 10 százalékának támogatását az aláírásukkal - tudtuk meg dr. Lamperth Mónika MSZP-s országgyűlési képviselőtől.

Egyelőre úgy tűnik, továbbra is Harangozó Gábor marad a megyei szervezet vezetője. Nincs ugyanis kihívója. A párt jelenlegi Somogy megyei elnöke kérdésünkre elmondta: volt olyan párttag, aki tervezte az indulását a címért, ám végül mégsem jelöltette magát, így jelenleg ő maradt az egyedüli esélyes a posztra. Párton belüli támogatottsága pedig bőven meghaladja az előírt mennyiséget, tette hozzá.

Az MSZP megyei tagságával kapcsolatban konkrét számot nem árult el, azt viszont megjegyezte: a pártszakadást követően ugyan többen csatlakoztak a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalícióhoz, ám az átigazolók száma jócskán a várakozások alatt maradt. (Nyilván a DK várakozásai alatt – a szerkesztő megjegyzése.) A helyi és megyei vezetők megválasztása után, március 31-én tartja meg az MSZP a kétévente esedékes tisztújító kongresszusát.

Címkék: Harangozó, tisztújítás, Lamperth, mszp, somogy, politika