Az MSZP-s politikus azt mondta: Kaposváron a megszűnt 541 álláshely nagyrésze nem üres álláshely volt, hanem valódi munkaerő. Szita Károly ezért tévesen tájékoztatta az embereket.

Ebben azt írja: tényszerűen megállapítható, hogy az 541 álláshely csökkentés csak minimális mértékben jelentett tényleges álláshely megszüntetést. Így Kaposvár példát mutatott azzal, hogy hogyan kell munkahelyeket megőrizni úgy, hogy közben a közpénzekkel takarékoskodik a város.

Kéki Zoltán az alábbi közleményt juttatta el válaszul szerkesztőségünkbe:

"Kaposvár példát mutatott azzal, hogyan kell megőrizni a munkahelyeket. Kaposvár Közgyűlése a közpénzek takarékos felhasználása és a feladatelllátás ésszerűsítése érdekében intézményeket vont össze, szakmai és gazdasági integrációt hajtott végre, feladatokat szervezett ki.

Így például a Csiky Gergely Színház, a Hajléktalan Szálló vagy a Stiltex feladatainak más formában történő ellátásával 270 közalkalmazotti álláshelycsökkenés történt úgy, hogy közben egyetlen embert sem kellett elküldenünk.

Hasonló típusú váltás következett be feladatellátás terén a Fürdő, a Tourinform iroda vagy épp január elsejével a Tűzoltóság vonatkozásában. Itt sem került senki sem az utcára.

2007 és 2010 között mindössze 79 főnek ajánlottak fel más munkakört az intézményvezetők, de ők a végkielégítést választották.

Az adatok alapján tehát tényszerűen megállapítható, hogy az érintett 541 álláshely csökkentés csak minimális mértékben jelentett egyúttal tényleges álláshely megszüntetést."

Címkék: kéki zoltán, lamperth, mszp, Szita Károly, helyi, politika, kaposvár