A több száz fős tömeg Árok Kornél felmentése miatt is felszólalt.

A mozgalom a következő nyilatkozatot tette közzé:

Az „Egyedül nem megy”elnevezésű tiltakozó demonstráció résztvevő szervezetei az alábbi nyilatkozatot teszik.


A demonstrációval szolidaritásunkat, szimpátiánkat kívánjuk kifejezni Árok Kornél mellett, akit szakszervezeti függetlenített státuszának megszüntetése miatt felmentettek hivatásos szolgálati viszonyából.
Célunk: Leváltani Orbán Viktor nevével fémjelzett kormányt, ezzel egy időben olyan szakértői kormány felállítását követeljük, amely képes kivezetni az országot a súlyos gazdasági, és társadalmi válságból.
Tiltakozunk:
Magyarország Alkotmányának társadalmi konszenzust nélkülöző formája ellen.
Tiltakozunk:
A Fidesz által elfogadott új választójogi törvény ellen, amely a jelenlegi hatalom érdekeit szolgálja. A törvény célja, hogy az elkövetkező választásokon ne lehessen leváltani a hatalmon lévő parlamenti többséget, ezzel a kormányt.
Tiltakozunk:
A demokratikus intézményrendszer lebontása ellen!
Tiltakozunk:
A Fideszes kormány jelenlegi gazdaságpolitikája ellen, amely másfél év alatt csőd közeli állapotba sodorta Magyarországot!
Tiltakozunk:
A parlament társadalmi egyeztetést nélkülöző, az ellenzék jogait korlátozó gyakorlata ellen.
Tiltakozunk:
A munkavállalói jogok folyamatos csorbítása miatt, amely növeli a munkavállalók kiszolgáltatottságát, ellehetetleníti a szakszervezeteket, megszünteti a szakszervezeti vezetők önállóságát.
Tiltakozunk:
A fegyveres és rendvédelemi dolgozók jogainak csorbítása és megbélyegzése ellen.
Tiltakozunk:
A sajtószabadság, a valódi közmédia megszüntetése ellen!

Tiltakozunk:
A rokkantnyugdíjak megszüntetése ellen! A kormány az elhibázott gazdaságpolitikája miatt ismételten a társadalom egyik legkiszolgáltatottabb rétege ellen indított totális támadást.
Tiltakozunk:
A minden pedagógia szakértelmet nélkülöző köznevelési törvény ellen, amely veszélyezteti a felnövekvő ifjúságot és ellehetetleníti a pedagógus társadalmat. A felsőoktatás átalakításával több ezer fiatal továbbtanulási esélye veszett el és jelentősen csökkent a felsőoktatási intézmények önállósága.  

Címkék: főtér, tüntetés, alkotmány, helyi hír, kormány, politika