Olvassa el dr. Lamperth Mónika sajtótájékoztatójának írásos anyagát!


A 2011-es év mérlege



Az Orbán-kormány legnagyobb bűne, hogy a tavalyi évben folytatott politikai ámokfutásával reménytelenségbe taszította a magyar társadalom többségét, a jogállamot felszámolva önkényesen "szervezi" át az országot csak és kizárólag saját hatalmi érdekeit tartva szem előtt.

A 2011-es mérlegének elkészítésekor 2011 konkrét károkozó lépést is fel lehetne sorolni, de a terjedelmi korlátok miatt most 11 rendkívül káros intézkedés kiemelését tartjuk fontosnak:


1.    Ámokfutó, szabadságharcos gazdaságpolitika, amely megrendítette a Magyarországba vetett bizalmat, drámai helyzetet idézett elő a befektetések terén - kockáztatva ezzel a munkahelyeket - és az egekbe taszítva a forint árfolyamát.

2.    Katasztrofális adópolitika, amely az ÁFA 27 %-ra emelésével a legszegényebbeken ütött a legnagyobbat és az szja egykulcsossá tételével a tehetőseket támogatja és elvesz a szegényektől.

3.    Szolgaságba taszító munka törvénykönyv, amely még kiszolgáltatottabbá teszi a munkavállalókat, elveszi a műszakpótlékot, felszámolja a munkahelyi érdekegyeztetést.

4.    Reménytelenségbe taszította a rokkantnyugdíjasokat, 190 ezer embertől veszi el a rokkant ellátást.

5.    Szerzett jogaitól fosztotta meg a szolgálati nyugdíjasokat és bűnbaknak állította a nyugdíjas rendőröket, katonákat, tűzoltókat.

6.    Ellopta a magánnyugdíj befizetéseket.

7.    Felszámolta a demokratikus berendezkedés egyik fontos pillérét, az önkormányzatokat. Ez ellen tiltakozunk, amikor az MSZP nem vesz részt a mai "Megye napi" ünnepségen.

8.    Államosítja a közoktatást anélkül, hogy bármilyen ehhez fűződő előnyt be tudna mutatni a pedagógusok, szülők, de legfőképpen a gyerekek számára.

9.    Kasztosodást előidéző felsőoktatási törvényt fogadott el, ami drámai társadalmi hatásokkal jár majd, mert a kisjövedelmű családok gyermekei számára elérhetetlenné teszi a főiskolát, egyetemet.

10.    Súlyos mulasztás terheli az egészségügy átalakítása terén.

11.    A helyi hatalom fokozza a bajt! Ahelyett, hogy "a bajban adni kell, nem elvenni" fideszes szlogen szellemében megpróbálnának segíteni az embereknek, tovább tetézik a bajt üres sikerpropagandával és igazságtalan helyi döntésekkel. Erre legjobb példa a kaposvári közgyűlés döntése, amely 20,9 %-al emelte a diák- és nyugdíjas bérletek árát.



Kaposvár, 2012. január 6.                                                                                                                                                                         
Dr. Lamperth Mónika

Címkék: megfoszt, bűnök, jogai, Mónika, Lamperth, politika