Az elszámoltatási kormánybiztos szerint az ügyletekkel milliárdokat spórolnak az államnak.

Az első szerzemény. A nagybereki földek bérlőjével már felmondta a bérleti szerződést az állam. Az ügyben per kezdődik, az azonban még nem dőlt el, hogy Bécsben, vagy itthon tárgyalják. Az elszámoltatási kormánybiztos szerint megéri felvállalni a hasonló konfliktusokat.


Budai Gyula, elszámoltatási kormánybiztos azt mondja: az elmúlt egy évben több mint 100 milliárd forintot tudtak megtakarítani a költségvetésnek, és ez nem virtuális, hanem valós pénz, az az elszámoltatás sikerességét jelenti.


Vizsgálják az egykori Hunguest-üdülők eladását is. Szerintük ugyanis féláron adták el az ingatlanokat. Gruber Attila Siófok és térségének országgyűlési képviselője felháborítónak tartja az előző kormány privatizációját.


Nem a magyar állam érdekeit vizsgálta, semmiképpen nem szolgálta az ott bérlők, dolgozók és magyar vállakozások érdekeit, és még meg is károsítottak minket - mondta a Fidesz országgyűlési képviselője, Gruber Attila.


A taszári légibázissal kapcsolatban egy éve kezdett vizsgálódni a kormánybiztos, mert milliárdos értékek mentek tönkre azért, mert nem kezelték, nem őrizték a laktanyát. A vizsgálat most zárult le. Budai Gyula szerint jogi felelősség nem, csak politikai állapítható meg az ügyben.


Címkék: visszavennék, balatonparti, államosítás, Budai, Gyula, politika