A fórumon 200 forint ellenében vehettek részt az érdeklődők, de így is tele volt a terem. A volt miniszterelnök október végén lépett ki az MSZP-ből.

Kézfogással és Mikulással fogadták Gyurcsány Ferencet Kaposváron. A Demokratikus Koalíció elnökét a tagtoborzó fórumon állva tapsolták. A korábbi szocialista miniszterelnök új pártot épít.

- Egy volt szocialista párti tagra 3-4 olyan tagjelölt jut, aki nem volt tagja a szocialista pártnak tagja, vagy korábban MDF-es volt, vagy SZDSZ-es. Ebből új párt lesz, nem a szocialista párt kettészelése - mondta a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc.

A somogyi szervezet kiépítését Kolber István koordinálja.

- Itt Somogy megyében választókerületenként lesznek szervezeteink, mint az egész országban. Persze megyeileg is fel kell lépnünk, a helyi politikába bekapcsolódnunk - mondta a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Kolber István.

A fórumon ott volt Feigli Ferenc, barcsi szocialista képviselő is. Ő is csak 200 forint ellenében mehetett be. A rendezvényen ugyanis belépődíjat szedtek. A legtöbb résztvevő korábban a szocialista párttal szimpatizált.

Csefkó Kornélia azt mondja, összeségében imádja a lelkesedését. Reálisan látja a dolgokat.

Kulcsár Lajos más a párt tagjai miatt döntött a Koalíció mellett. Számára a fő ok. Kolber István és Hoffmanné Hetesi Noémi két korábbi MSZP-s, most DK-s, számára ők azok, akik hitelesek.

Gyurcsány Ferenc két hét múlva Gyenesei Istvánnal is találkozik. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a Somogyért Egyesület csatlakozna-e a Demokratikus Koalícióhoz.

Címkék: Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció, párt, Kolber István, politika, Kaposvár