Mint arról beszámoltunk, Varjú László bejelentette lemondását. A polgármester szó szerint a következőket mondta a képviselőkről: "… ők és én, mi nem vagyunk egy súlycsoportban, sem szellemi, sem más értelemben.”

Az igali polgároknak korábban írt levelében pedig így fogalmazott dr. Varjú László a testület tagjairól: "Tapasztalatlan, világnézetet nélkülöző, szellemiekkel kevésbé fölvértezett emberek, akiknek egyéniségéből hiányzik a humánum..."

Az érintettektől elnézést kérünk.

A hétfői ülésen eldőlt Igal sorsa. Bejelentette lemondását a polgármester, Varjú László. A testületi ülés mindössze öt percig tartott. A városvezető bejelentésére tapssal reagáltak a teremben. Egy hónapon belül új választást kell kiírni Igalban.

A polgármester nem tudott kijönni a testület tagjaival. "Egy ilyen negatív és bizonyos értelemben konspiratív társasággal, úgy érzem nekem nem volt mit keresnem, ezért döntöttem a lemondásom mellett" - mondta Dr. Varjú László.

A képviselők számítottak a lemondásra, de sértette őket a polgármester szavai. Az alpolgármester, Gellért Attila hozzátette: "azt nagyon sajnálom, hogy most is kritikán alul nyilatkozott a testület tagjairól, ebben nem értünk vele egyet."

A település lakosai is felháborítónak tartják a kialakult helyzetet.

Egy hónappal ezelőtt döntött a közgyűlés arról, hogy nem hosszabbítják meg a fürdő vezetőjének megbízatását. A polgármester ezzel nem értett egyet, ezért már akkor bejelentette, hogy nem kíván tovább együtt dolgozni a képviselőkkel. Ekkor írt levelet az igaliaknak.

Lemondása után a polgármestert megtapsolták, így vonult ki a városházáról. 30 napon belül új választást kell kiírni, 90 nap múlva pedig szavazniuk kell az igaliaknak.

Címkék: botrányos, hála, köszönet, Igal, támogatás, polgármester, politika