Kaposvár polgármestere a Városházán tartott ünnepségen hangsúlyozta: „amikor a megváltozott körülmények között újjá kell szerveznünk a város működtetését, biztosak lehetünk abban, hogy Önök nélkül ez nem lehetséges. Önök azok, akik nap mint nap találkoznak azokkal az emberekkel, akik segítségre szorulnak. Hálásan köszönöm, hogy ezt a nehéz munkát mosollyal, emberi szóval, odaadással végzik.”

Heintz Tamás, Kaposvár országgyűlési képviselője többezer kaposvári polgár nevében mondott köszönetet a szociális területen dolgozóknak, önkénteseknek és civil szervezeteknek.
Az ünnepségen dícsérő okleveleket is átadtak. Elismerésben részesült Bíró Zoltánné gondozónő, a Gyöngyfa Napközi Otthon munkatársa, aki a sérült fiatalok fejlesztésében gondozásában vesz részt, szabadidős programokat szervez számukra.

A városvezetés megköszönte a nyugdíjba vonuló Horváth Rózsa Katalin munkáját is, aki 1998 óta dolgozik takarítőnőként a Liget Időskorúak Otthonában. Kollegái szerint munkáját mindig kiválóan, precízen végezte, s szabadidejében is aktívan vett részt az intézmény életében.

32 éves, a szociális területen eltöltött dolgos év után vonult nyugdíjba Pozsár Sándorné, a Szociális Gondozási Központ Petőfi Utcai Idősek Klubjának vezetője. Neki a klubban végzett kiemelkedő szakmai és kulturális tevékenység megszervezéséért mondott köszönetet a város.

Oklevelet vehetett át a kaposvári Családsegítő Központot 1988 óta vezető Szabó János is. Az igazgató munkájánk köszönhető az intézmény technikai korszerűsítése, a gyermekjóléti szolgáltatások bevezetése, a hajléktalan ellátási rendszer kiépítése valamint a regionális módszertani feladatellátás megszervezése.

Címkék: Szociális munka napja, beszéd, ünnepi, szita károly, politika, Kaposvár