A helyi turisztikai iroda lépcsőjére, az iskolába igyekvő gyerekek útvonalán rakták ki a gyász ládát. Ezen a polgármester neve szerepelt, a ládán három vörös szegfűvel, előtte  mécses. A település 10 helyszínén pedig plakátokat ragasztottak fel a falakra. A fekete kereszt és egy "Búcsúzunk" felirat alatt pedig ez állt: "Balatonfenyves Lombárizmus 1991-2011, demokratikus diktatúra, élt 20 évet". Balatonfenyves polgármestere, Lombár Gábor becsületsértés miatt feljelentést tett. A Kapospontnak elmondta: nagyon felháborítja az eset. Szerinte ez messze túlmutat a szabad véleménynyilvánításon, amivel nemcsak a személyét sértették meg, hanem a fenyvesi demokráciát is. Egy általa ismert kisebb csoportra gyanakszik, akik vélt, vagy valós sérelmeikért kívánnak így bosszút állni rajta.  

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek azt mondta: a plakátok szövege alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen, ezért a rendőrség vizsgálja a történteket.

A nyomkereső kutyákkal kivonuló rendőrség egy időre lezárta az érintett utcaszakaszt. A koporsót lefoglalták. Lombár Gábor azt mondta: nem először éri ízléstelen támadás.

Forrás: Népszava

Címkék: koporsó, halálát, plakát, feljelentés, Balatonfenyves, politika