A képviselők elbúcsúztak Kokas Ferenctől, és megköszönték a munkáját. 17 évig volt a zeneiskola igazgatója. Budapestre költözik, a helyére pályázatot írnak ki. Napirend előtt a Fidesz frakcióvezetője szólt a Keleti Ipari Park bővítéséről.

Az új Széchenyi Terv keretén belül mintegy 630 milliós támogatást élvez ez a projekt, aminek a következő állomása, hogy 8 hónapon belül egy új üzem fog felépülni. A létesítmény először  70-80 embernek fog munkát adni, később pedig több száznak - mondta a Fidesz frakcióvezetője, Mihalecz András.

A legnagyobb vitát a költségvetés első félévi teljesítése váltotta ki. Az MSZP önkormányzati képviselője, Pintér Attila kijelentette: Az előterjesztésből egyértelműen kiderül, hogy a város hosszú távú eladósodottsága, kötelezettség-vállalásokkal együtt, 32 milliárdról közel 35 milliárdra nőtt.

Közgyűlés

Szita Károly arról számolt be, hogy 90 millió forinttal csökkenteni tudták a működési hiányt. A polgármester felszólalásában elmondta: "Csökkentettük a költségvetési hiányt úgy, hogy azokat a nagyberuházásokat, amiket elkezdtünk, befejeztük, ellentétben a többi várossal. Amiket pedig elhatároztunk, azokat folytatjuk, készítjük elő, gondoljunk a Rippl-Rónai villára, valamint a vasútállomás és a Petőfi tér átalakítására.

Hozzátette: heteken belül elkezdődhet a Start közmunkaporogram, amely a mostani 500 emberen kívül még 200-nak adhat munkát. Október végére elkészül a biogázvezeték a fürdőhöz, és jövőre megvalósul a dinamikus utastájékoztató rendszer.

Jövőre Kaposvár megünnepli újjászületésének 300. évfordulóját. A török uralom után került az Eszterházyak birtokába a város, és ekkor indult fejlődésnek. Egy kiállítással emlékeznek erre.

Szavaztak arról is, hogy az önkormányzat együttműködik a Szent Kereszt és a Szent Imre Plébániával a családok felkarolása és a házasság szerepének megerősítése érdekében.

Címkék: Pintér Attila, hiány, beruházás, közgyűlés, Szita Károly, politika